itpf iasiUn polițist de frontieră din Botoşani (Sectorul Românești) a prins, luni, 18 iulie, un hoţ care ataca boxele din blocul său, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

“Polițistul a observat că ușa de acces în subsolul imobilului este blocată, fiind încuiată pe interior, fapt ce i-a trezit suspiciuni. Cu ajutorul unui vecin a reușit deblocarea ușii, moment în care o persoană de sex masculin aflată în interior i-a bruscat pe cei doi colocatari, încercând să fugă. Acționând cu operativitate, polițistul de frontieră a reușit să imobilizeze persoana, după care a anunțat Poliția Municipiului Botoșani”, a declarat subcomisar Minodora Răcnea, purtător de cuvânt STPF Botoșani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul este cetățeanul român Cornel H., în vârstă de 28 de ani, domiciliat în județul Botoșani, cunoscut cu antecedente penale pentru furt și distrugere.

Conducerea ITPF Iaşi l-a felicitat pe polițistul de frontieră pentru gestul său, “apreciind că o astfel de atitudine trebuie să caracterizeze fiecare lucrător din cadrul instituției”. (ZCH NEWS)