inspectorul paduriiAplicația INSPECTORUL PĂDURII, dedicată persoanelor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată, de marți, 19 iulie, direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Aplicația este funcțională, dar, în următoarea lună, va rula în stadiul pilot, pentru ca MMAP să fie sigur că funcționează la parametrii la care a fost gândită.

Funcţionarea aplicaţiei este simplă: utilizatorul, care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă, poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului mașinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard: varianta I – Acest transport are cod valid (transport legal) și varianta II – Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal). În situația răspunsului II, pasul următor va fi apelarea numărului de urgență 112, pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control.

Până în prezent, aplicaţia a fost instalată de 40 de utilizatori, iar 36 dintre ei i-au acordat 5 stele (maxim). Părerile utilizatorilor sunt, în general, pozitive, dar nu lipsesc nici scepticii:

“Bravo! Excelentă idee, dar ar fi foarte utilă posibilitatea de a încărca poze de pe telefon cu transporturile respective ulterior verificării”.

“Aşteptăm varianta finală… plus un buton raportează transport sau tăieri ilegale!”.

“Inspectorul pădurii verifică maşini cu lemne? Inspectorul şoselelor poate… Iniţiativa este de salutat, dar altundeva sunt problemele!”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentFemeie de 70 de ani, accidentată grav la Sagna
Articolul următorPoliţist de frontieră, de strajă la… boxă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.