Poliţist nemţean condamnat pentru corupţie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectorul principal Constantin Luchian, ofiţer de poliţie judiciară la Bicaz, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie.

Tribunalul Neamţ a mai stabilit, prin hotărârea pronunţată pe 13 octombrie, un termen de încercare de 3 ani, perioadă în care, dacă inculpatul mai săvârşeşte vreo infracţiune, suspendarea pedepsei se revocă.

Judecătorii au mai decis să confişte de la ofiţer suma de 2.500 de lei şi să menţină sechestrul asigurător pe maşina acestuia până ce achită banii. Odată cu Luchian a fost condamnat şi Costel Ciurcă la 8 luni de închisoare cu suspendare condiţionată, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni. Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA Bacău pentru o „afacere” pe care au pus-o la cale acum 4 ani.

„În perioada 15 iulie 2010 – 05 octombrie 2011, inculpatul Luchian Constantin, în calitate de ofițer în cadrul structurilor de cercetare ale poliției judiciare, în contextul instrumentării unui dosar penal în care inculpatul Ciurcă Costel era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației, a solicitat și primit de la acesta suma de 2.500 lei”, se arată în rechizitoriu.

„Suma de bani a fost pretinsă și primită de inculpatul Luchian Constantin pentru ca, în dosarul respectiv, să efectueze cercetările de o manieră care să-l favorizeze pe inculpatul Ciurcă Costel, dar și pentru a propune o soluție favorabilă acestuia”.

Urmare a modului în care Luchian a instrumentat dosarul, procurorul de caz a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Costel Ciurcă și aplicarea unei amenzi administrative de 700 de lei. Bărbatul fusese prins la volan, deși avea permisul suspendat. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSimulare de cutremur: copilaşi sub bănci şi oficialităţi în faţa Primăriei! GALERIE FOTO
Articolul următorCuţitul cu care era să fie ucisă o fetiţă, confiscat de instanţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.