cutit singe 02Mihaela Herbicianu, o femeie care a fost la un pas de a-şi ucide propriul copil, a fost condamnată, în ziua de 13 octombrie, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, plus 2 ani de pedeapsă complementară (interzicerea unor drepturi după eliberare).

„Dispune prelevarea de probe biologice. Confiscă de la inculpată un cuţit de bucătărie. Obligă inculpata să achite părţii civile Spitalul Municipal de Urgenţă Roman suma de 2.111,41 lei – cheltuieli de spitalizare şi la cheltuielile către stat în sumă de 800 lei”, a mai decis Tribunalul Neamţ.

Femeia, care locuieşte în Roman a fost mai mereu în atenţia autorităţilor pentru că-şi abuza copiii. Băieţelul, al cărui tată nu este cunoscut, a avut noroc într-o oarecare măsură, pentru că a fost luat din „grija” mamei acum 4 ani, de reprezentanţii Direcţiei pentru protecţia copilului şi dus într-un centru special.

Fetiţa, în schimb, a rămas ţinta nervilor celei care a adus-o pe lume. Iar bătăile au culminat cu o tentativă de omor. „Mama” şi-a înjunghiat fetiţa, care a fost salvată graţie unei intervenţii chirurgicale făcute în regim de urgenţă. Medicii legişti au stabilit fără dubiu că viaţa copilei a fost pusă în pericol, iar concluziile lor au stat la baza rechizitoriului întocmit de procurori.

Desigur că într-o lume în care un părinte din Finlanda, de exemplu, îşi pierde copilul doar dacă-i promite ceva şi nu se ţine de cuvânt, o pedeapsă de 3 ani şi jumătate de închisoare poate părea derizorie. Dar trăim totuşi într-o ţară în care mulţi mai cred în zicala „eu te-am făcut, eu te omor” şi se pricep de minune să mimeze regrete în faţa magistraţilor. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPoliţist nemţean condamnat pentru corupţie
Articolul următor“Climatul normal de viaţă” în cartierul Văleni în atenţia Primăriei şi Prefecturii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.