primarie intilnire valeni 01Marți, 13 octombrie, a avut loc, la sediul Primăriei municipiului Piatra Neamţ, o întâlnire care a avut ca temă acțiunile derulate de către municipalitate și instituțiile locale și județene pentru menținerea ordinii și a unui climat de viață normal în cartierul Văleni 3, se precizează într-un comunicat de presă al municipalităţii pietrene.

La întâlnire au participat prefectul județului Neamț – Vlad Angheluță, primarul municipiului Piatra Neamț – Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, reprezentanți ai Jandarmeriei şi Poliţiei Neamț, ai Poliției Locale Piatra Neamţ, SC Locativserv, ai Direcției de Asistență Socială Piatra Neamț și ai Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul primăriei. Discuțiile s-au purtat cu reprezentanți ai comunității rrome din Văleni 3, asistentul medical comunitar și mediatorul sanitar ai acestei comunități.

“În urma discuțiilor, s-au stabilit de comun acord o serie de măsuri ce urmează a fi luate în perioada imediat următoare:

– Verificarea stării locuințelor de tip container puse la dispoziția beneficiarilor și efectuarea unor reparații acolo unde sunt absolut necesare, având în vederea apropierea sezonului rece.

– Efectuarea de lucrări de amenajări exterioare ale zonei, nivelări și balastări, pentru a preîntâmpina eventualele probleme ce ar putea să apară în cazul precipitațiilor abundente sau în sezonul rece.

– Colaborarea reprezentanților comunității cu Direcția de Asistență Socială pentru a beneficia de ajutoare sociale și servicii sociale în conformitate cu prevederile locale și implicarea beneficiarilor de ajutor social în activități și lucrări în folosul comunității.

– Conceperea unui program social adresat copiilor de vârstă școlară ai locuitorilor din Văleni 3, pentru ca aceștia să își poată face temele și învăța în liniște și cu îndrumare specializată.

– Continuarea patrulărilor intense cu echipe mixte de polițiști, polițiști locali și jandarmi.

– Verificarea periodică a celor care locuiesc în respectivele locuințe pentru a evita stabilirea în zonă a persoanelor fără drept de ședere”, se menţionează în comunicatul citat.

primarie intilnire valeni 02“Întâlnirea de astăzi este o consecință a întrunirii din data de 5 octombrie a.c. unde au fost discutate probleme ale comunității de romi din cartierul Văleni II Piatra Neamț, dorindu-se astfel, consultarea membrilor comunității de romi referitor la îmbunătățirea condițiilor de locuit. Prefectul județului, în intervenția sa, a subiliat importanța implicării liderilor comunității de romi în rezolvarea problemelor și a colaborării acestora cu autoritatea locală. Ca urmare a discutiei din date de 5 octombrie în care prefectul județului a solicitat intensificarea patrulelor mixte ale politiei locale, jandarmeriei si poliției naționale, astăzi a fost informat că în aceasta perioadă nu au mai fost semnalate evenimente în zonă. Totodată prefectul a cerut reprezentantului societății Locativ SERV o inventariere clară și reală a persoanelor care locuiesc în containere, cu sau fară forme legale , pentru a putea fi trase la raspundere în cazul distrugerii acestora”, precizează şi Prefectura Neamţ, într-un comunicat de presă.

Astfel de întâlniri, dar și vizite în teren ale autorităților locale și județene vor avea loc periodic. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCuţitul cu care era să fie ucisă o fetiţă, confiscat de instanţă
Articolul următorStela Popescu duce ”Cărțile copilăriei” la două școli din Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.