reclama autocenter

papagalii fara bilet

Cine-o zis că politica-i în toate cele, îi rudă cu cumătru` den dreapta, care nu mai poate de râs când îl vede pe ăsta den mijloc cum zboară cu gunoaiele la gropnița din Vânători, că dacă le lasă la tomberon nu le ia nime`. Păi da, că firmoiu care strângea gonoaiele s-o stricat la mațe cu premăria lui dom` Gigi (să ne trăiți! ), mai cu seamă că era pe faleză de când era cu portocaliul peste tot, ș-acuma se poartă alte colori. Și n-ar fi nemica asta, da` firmoiu ăsta cu Servicii Ecologice pe lângă ploaia de șuturi luate pe cale oficială pe motive de prețuri per găleata dusă unde trebe, mai are ș-un maneger care nu se are la pipote cu oamenii muncii, care-l acuză de oarece ploi de abuzuri când vine vorba de dat bani la bozonare ori la stat. Acuma, noi judecăm că cineva are să cedeze, dar mare lucru să nu fie prea tardiv de târziu, că dom` Prigoană să nu credeți că doarme acasă la Bahmu`. Punem rămășag?

Ne zice o șpionetă de la partidul mov cu degetu-n sus, a cărui șăf își parchează jipu` unde îi tună când nu mai are suc în torpedou, cum că e vorba de un potențial divorț cu strigături de oarece membră pe tocuri, care nu mai poate să poarte culoarea partidului că mai e la modă, drept pentru care, o să trebuiască să poarte alte culori mai asezonate cu momentu`. Acuma, ar fi jenant pentru șăfimea mov de la noi să se descotorosească abrupt dă distinsa doamnă, nu de alta dar mai are și niște trebi la Bacău unde i se pun oarece întrebări bărboase. Plus de asta, mai că s-ar supăra și un domn care vine în zonă și n-ar fi cușer să vedem la televezor jipuri cu gumele flenduri ori cadouri cu ceas  cu cuc. Așa că, din ce știm, s-o luat la numărat condica dă prezență la ședinți, prin consilii și comitete, ca să se vază dacă doamna o fost de față ori … în altă parte. Și se numără de-o bucată de vreme.

Fiind plecați la niște rudenii fără pene den târgu` lui dom` Harpa, care s-o lămurit cu cetatea pă persoană fizică, ne-am abătut pe la șpetalu` de acolo, să videm de oarece contracturi cam incompatibile pe la subțiori și la mălăieș în călcăieș`. Și unde nu iese dom` derector, fleașcă de ofenși și ne-arată degetu` mijlociu, plus ușa de la intrare. Acuma, noi nu ne-am supărat prea tare, că știm că multe face omu` la nervii cu capu`, da-i promitem la viitoru` hram, un pachet de întrebări bărboase deșpre cum se fac reabilitari la spital pe banii veniti de la Cejeu, nu de la dom` Harpa sau junele șăf de la pesedeu, dar mai ales cum beneficiază de firfireii pomeniți un nene den consiliul dă târg, care are la teșcherea buluc de interese. O să-l convocăm pă domnu` proaspăt cavaler de vinoase, recte dom` premare Harpa, să vedem ce titlu onorific o să-i dăm și lu` dom ` dereftor de la șpetal. Ne gândeam la onorul de nesimțit cu eșarfă în grad de comandor cu bască ori mediocru de rangu` întâi  cu diagonală pă chept și stea în frunte. Videm ce zice și măria sa dom` Harpa și-l investim la urgență.

Articolul precedentCele mai frumoase poezii româneşti: Trăiască poezia şi marii visători!
Articolul următorPromovare reciprocă