reclama autocenter

salvare 01

* “Nu este în regulă să folosească sirenele, dacă nu au pacient şi nici să depăşească viteza, dacă nu merg la o intervenţie de urgenţă”, a declarat comisarul şef Cezar Asandei, şeful SPR Neamţ

Având în vedere accidentele din ultimul timp, de la nivel naţional, în care au fost implicate ambulanţe, şi faptul că unii şoferi ignoră semnalele autosanitarelor, poliţiştii rutieri au făcut o acţiune pe această linie în toată ţara, la sfârşitul săptămânii trecute. La Neamţ – culmea! – n-au fost amendaţi alţi şoferi în afară de cei de pe ambulanţe, unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar ceilalţi 3 pentru “folosirea abuzivă a mijloacelor specifice de avertizare sonore şi luminoase”. Fiecare dintre ambulanţieri a primit între 6 şi 8 puncte amendă, în condiţiile în care punctul de amendă este 85 de lei până la sfârşitul lunii în curs, iar de la 1 iulie va fi 90 de lei.

“Am verificat 25 de ambulanţe într-o zi şi am sancţionat 4 conducători auto, dar pe viitor o să-i monitorizăm mai atent, pentru că nu este în regulă să folosească sirenele, dacă nu au pacient şi nici să depăşească viteza, dacă nu merg la o intervenţie de urgenţă”, a declarat comisarul şef Cezar Asandei, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Neamţ. “Este îmbucurător că nu am găsit şoferi care să nu acorde prioritate ambulanţelor şi să nu le facă loc în trafic, dar – repet – acest lucru trebuie să se întâmple numai în situaţiile în care autosanitarele se află într-o deplasare cu caracter de urgenţă. În rest, când transport medicamente sau persoane care merg la dializă, discutăm despre abuz, pentru că în aceste situaţii ambulanţierii trebuie să respecte regulile de circulaţie ca orice alt şofer”.

În afară de verificarea ambulanţelor, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea principalelor cauze de accident: excesul de viteză şi consumul de alcool la volan. În total au fost aplicate 282 de amenzi, în valoare de 29.144 lei, dintre care 187 pentru depăşirea vitezei legale. De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere din care 4 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50km/h faţă de limita maximă, neacordare de prioritate, defecțiuni tehnice, depășiri neregulamentare şi nerespectarea semnalelor polițistului rutier. (C. MIRCEA)

Articolul precedentConsilierii romașcani au scos averile de la naftalină
Articolul următorMarian Constantin scoate Unicul din “hibernare”

1 COMENTARIU

  1. dle comisar sef daca aveti inspiratie poate puneti si vreo cateva fiole la primele ore si veti vedea atunci ce surprize aveti! succesul este garantat 100% va promit.

Comments are closed.