Având în vedere contextul epidemiologic în ceea ce privește infecția cu coronavirus (astăzi, 20 martie, sunt 137 de persoane în carantină și

1440 în autoizolare la domiciliu), în vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de răspândirea noului tip de virus, conducerea IPJ Neamț a interzis vizitele la arest. Odată cu vizitele, persoanele aflate în stare de reținere sau arest preventiv nu mai pot primi nici pachete, direct de la vizitatori, însă au dreptul în continuare la pachet de acasă.

”Pe perioada incidenței prezentei măsuri, persoanele private de libertate custodiate în centre pot primi pachetul cu efecte personale și obiecte de igienă personală la primirea în centrul de reținere și arestare preventivă și pachet în condițiile art. 251 din H.G. 157/2016. Astfel, aparținătorii pot depune pachetele la sediul unității de poliție în cadrul căreia funcționează centrul de reținere și arestare preventivă, cu respectarea normelor legale incidente și a măsurilor preventive de siguranță epidemiologică ce se impun, urmând ca acestea să fie predate persoanelor private de libertate de către personalul centrului”, se aratî în comunicatul IPJ Neamț.

C.M.