Vom începe cu o declarație evidentă, dar care trebuie să fie spusă. Nu este niciun bărbat care să nu aibă o cămașă în garderobă. Niciun bărbat nu poate să își imagineze că poate trece prin viață fără să aibă un moment în care să fie nevoie să poarte o cămașă, fie ea și una casual, pentru cei rebeli și neîmblânziți.

O cămașă este un element vestimentar care transformă orice ținută. Pentru că acum nu mai sunt doar două tipuri de ținute: sport și elegant, știi foarte bine că orice ținută primește o notă în plus către eleganță atunci când este asociată cu o cămașă. Dintr-o ținută sport nu prea poți să faci ceva mai mult, pentru este sport și nu poți să găsești nicio cămașă care să se potrivească cu o pereche de pantaloni de trening. Însă, deja dintr-o ținută casual, cu o cămașă poți face o ținută smart-casual, atunci când ai deja o ținută smart-casual prin pantalonul și sacoul ales, cu cămașa potrivită poți să o transformi într-o ținută smart/office, iar de aici mai e doar un pas până la eleganță, care poate fi, și ea, de două feluri, dar aici nu mai ține doar de cămașă. Avantajul e că pe https://www.bolf.ro/rum_m_Imbracaminte-barbati_Camasi-barbati-12649.html ai de ales dintr-o mulțime de modele de cămăși de toate tipurile, potrivite pentru fel de fel de situații și ținute.

Am tot repetat expresia „cămașa potrivită”. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu orice cămașă poate oferi efectul de care ai nevoie, în orice situație. Depinde de foarte multe lucruri ca să realizezi ținuta perfectă. Iar când spunem „ținuta perfectă”, ne referim la ținuta potrivită pentru o anumită ocazie. Și nu trebuie să fie o ocazie specială. Ci doar trebuie să știi cum să asociezi corect îmbrăcămintea la ceea ce îți propui să faci, unde vrei să mergi, cu ce ocazie.

De exemplu, o cămașă cu mânecă scurtă și cu print, se potrivește doar în combinații de vară, foarte lejere, chiar și la pantaloni scurți sau trei sferturi, dintr-un material mai rigid, cu un croi mai mulat. În niciun caz nu se va purta o cămașă, oricum ar fi ea, cu un pantalon scurt sport. În cazul ținutelor elegante, oricât de simplă ar fi aceasta, nu se va purta o cămașă cu mânecă scurtă. La pantalon cu dungă sau la sacou este exclus să se poarte cămăși cu mânecă scurtă. Așa nu!

Trecând mai departe, la cămășile cu mânecă lungă cu print, care este puțin mai serioasă decât cea dinainte, aceasta nu va fi niciodată asociată decât cu o ținută casual. Dacă vrei să ai o ținută smart-casual, vei alege întotdeauna o cămașă uni, fără print. Chiar dacă este o cămașă cu mânecă cu prindere, pentru o ținută smart-casual ai nevoie de o cămașă uni, indiferent de modelul de pantalon lung pe care îl porți. Poate fi o pereche de blugi clasici, o pereche de pantaloni chino, chiar și o pereche de pantaloni de in. În momentul în care alegi o pereche de pantaloni la dungă, ținuta devine smart sau office. De asemenea, la o pereche de pantaloni chino, dacă pui o cămașă scrobită și un scou, fie el chiar și cu o mânecă suflecată, deja este o ținută care merge spre office.

Ajungem și în zona elegantă, cu cămașă scrobită, elegantă, chiar și cu butoni sau cu papion. Este clar că aceasta se va purta la un costum, la o ocazie specială. Așa că ai grijă cum alegi cămașa, că pe Bolf.ro ai de unde.