iasi camin c4După ce au înregistrat la statistică cel puţin două evenimente cu violenţă, ambele având legătură cu judeţul Neamţ, polițiștii ieșeni s-au gândit să facă verificări în căminele studenţeşti.

Controlul a avut loc, vineri, 4 decembrie şi a avut drept scop verificarea actelor de identitate, dar şi legalitatea șederii studenților străini în unitățile de cazare pentru studenți din Iași.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 640 lei. La acțiune au participat 13 polițiști. S-au făcut verificări în 3 unități de cazare pentru studenți, fiind controlate 3 cărţi de imobil. Au fost legitimați 703 studenţi. Poliţiştii au găsit, bineînţeles, un tânăr din Neamţ care locuia într-un cămin studenţesc, deşi nu era înregistrat legal în cartea de imobil.

“A fost sancţionat conform OUG nr. 97/2005, cu amendă în valoare de 40 lei un tânăr, de 23 ani, din judeţul Neamţ, care a fost depistat locuind într-un  cămin studențesc, fără a fi înscris în cartea de imobil. A fost sancţionat conform OUG nr. 97/2005, cu amendă în valoare de 40 lei, un tânăr, de 24 ani, din judeţul Vaslui, care a fost depistat locuind într-o unitate de cazare pentru studenți, fără a avea viză de reşedinţă”, potrivit comunicatului IPJ Iaşi. (ZCH NEWS)