isj iasiPentru elevii claselor a VIII-a și cei din anii terminali de liceu, luni, 7 decembrie, au început simulările pentru examenele naționale. Astăzi, de la ora 9, are loc simularea la limba română, iar pe 9 decembrie, tot de la ora 9, va avea loc simularea la matematică. În 11 decembrie va fi proba la disciplina la alegere. La această simulare participă peste 6.000 de liceeni din 59 de unităţi şcolare. Decizia Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Iași de a organiza încă o simulare de bacalaureat, pe lângă cea programată de Ministerul Educației, în primăvara anului următor, a fost motivată de dorinţa de a remedia eventualele probleme legate de pregătirea elevilor.

În cursul zilelor de luni, miercuri și vineri se vor derula aceste simulări și pentru bacalaureat și pentru evaluarea națională întrucât, de 4 ani, de când desfășurăm această activitate am constatat un efect pozitiv categoric în afară de o simulare organizată de Ministerul Educației, care se derulează în luna aprilie. Această simulare anterioară are rolul de a oferi un răspuns necesar și pentru elevi și pentru profesorii coordonatori și, mai ales, pentru părinți, existând și timpul necesar să facem corecțiile, să schimbăm strategiile de lucru și să insistăm pe anumite probleme”, a declarat prof. Camelia Gavrilă, inspector școlar general al IȘJ Iași.

În zilele de 7 şi 9 decembrie va avea loc şi simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a (română și matematică). La această evaluare vor participa aproximativ 8.500 de elevi din 186 de şcoli. (M. TEODOROF)