alcool la volanDacă de regulă nemţenii (şi nu doar ei) nu prea au spirit civic şi preferă să nu se implice în problemele care nu-i afectează direct şi imediat, iată că există şi excepţii. Iar în ziua de 4 august s-a întâmplat ca participanţii la trafic să reacţioneze şi să „denunţe” un şofer care mergea din gard în gard şi riscă să provoace accidente. La ora 13, prin 112, poliţiştii din Horia au fost anunţaţi că pe DN 2, în direcţia Bacău-Roman, circulă un autoturism Renault, care era cât pe ce să lovească alte maşini.

„Imediat o echipă operativă a efectuat un filtru în trafic și a oprit autoturismul, depistând la volanul acestuia un tânăr de 26 de ani din Bacău”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ

Tânărul a fost testat şi s-a stabilit că avea nici mai mult, nici mai puţin de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică era la un pas de comă alcoolică. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere, l-au dus la spital pentru a i se recolta sânge şi i-au întocmit dosar penal.

„Mulțumim celor care prin atitudinea lor contribuie la prevenirea accidentelor de circulație”, a mai spus Elena Bulgărea.

Tot pe 4 august, în jurul orei 22, poliţiştii din Sagna, care patrulau prin comună. au observat un autoturism care nu mergea drept şi l-au oprit. La volan era un bărbat de 40 de ani din Buruieneşti, care depăşise şi el limita contravenţiei (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), dar nu „reuşise” să-l egaleze pe şoferul din Bacău. Consecinţele au fost, însă, aceleaşi: permisul suspendat şi deschiderea unui dosar penal. Iar, de regulă, în asemenea cazuri, instanţele dau condamnări la închisoare cu executare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentACTUALIZARE Apel şocant la 112: „Dacă nu veniţi să luaţi copilul, îl omor!”
Articolul următorS-a lăudat cu influenţa pe care o are la judecători! Acum e trimis în judecată!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.