dna nouUn bărbat s-a lăudat că are influenţă pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău şi că, dacă pune o vorbă bună, se poate obţine o sentinţă favorabilă. Nu “executa” binefacerea pe gratis, ci din câte spun anchetatorii, pretindea cam 200.000 de euro. Pentru aceste isprăvi, procurorii DNA l-au trimis recent în judecată, aşa cum se precizează în buletinul de presă din 5 august al instituţiei. Iată comunicatul oficial:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului HARASEMIUC MIHAIL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În zilele de 13 și 14 martie 2014, inculpatul Harasemiuc Mihail a pretins de la un om de afaceri (persoană denunțătoare), suma de 200.000 euro pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se creadă că o are, prin intermediul altei persoane, asupra judecătorilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile societății comerciale al cărei asociat este denunțătorul. Societatea avea calitatea de petent într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Bacău, având ca obiect un litigiu privind achizițiile publice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău”. (ZCH NEWS)

Alte cazuri şi necazuri, aici.

Articolul precedentPoliția mulţumeşte şoferilor care au „turnat”
Articolul următorDezbatere pe tema cardului de sănătate la Prefectură
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.