telefonACTUALIZARE: Cazul copilului de 12 ani din Piatra Neamț, agresat noaptea trecută de tatăl său, a ajuns în atenția Serviciului Abuz din cadrul DGASPC Neamț miercuri (5 august) dimineață, în urma sesizării făcute de către Poliție. Specialiștii de la Abuz, împreună cu oamenii legii au făcut o evaluare la fața locului și au dispus imediat securizarea copilului, adică scoaterea acestuia din mediul în care era. Practic, s-a dispus plasamentul în regim de urgență într-un complex rezidențial de servicii. Urmează ca instanța să se pronunțe ulterior cu privire la instituirea plasamentului într-un serviciu public specializat pentru copilul cu handicap, având în vedere caracteristicile băiatului. Acesta este încadrat în grad de handicap, el suferind de afecțiuni mintale. Tatăl este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de rele tratamente asupra minorilor.

Băiatul provine dintr-o relație de concubinaj, dar a fost recunoscut de tată. Familia a locuit în Speranța de unde au fost mutați ulterior, tatăl primind o locuință în Dărmănești iar mama în Văleni. Cei doi copii ai cuplulului, băiatul de 12 ani și fata de 14 ani, rămânând în grija tatălui. Pentru fetiță deocamdată nu a fost luată nici o măsură, dar psihologii de la Abuz vor face o evaluare pentru a stabili dacă se impune luarea unei măsuri de protecție specială. Trebuie precizat că atât tatăl cât și cei doi copii suferă de handicapuri mintale.

ŞTIRE INIŢIALĂ: La miezul nopţii de 4 spre 5 august, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Piatra-Neamţ a primit, prin 112, un apel şocant. Un bărbat de 39 de ani, din oraş, a spus, scurt şi ferm, că, dacă nu vine cineva exact în acel moment, să-i ia copilul de acasă, îl va ucide. „Tatăl” şi-a dat corect datele de identitate şi adresa, a închis şi a aşteptat.

Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a identificat reclamantul și a preluat minorul de 12 ani”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În urma cercetărilor, s-a stabilit că, la o dată precedentă, minorul ar fi fost împins de tatăl acestuia într-o baltă situată pe un teren viran, în care a căzut, lovindu-se în zona lombară. Minorul a fost prezentat la Spitalul Județean Neamţ pentru investigații medicale, după care a fost preluat de un complexul de servicii sociale, pentru a i se asigura condiţii decente de trai, având în vedere faptul că nu s-a putut lua legătura cu mama acestuia, care este plecată de la domiciliu. Polițiștii îl cercetează acum pe bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi ameninţare, fiind sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului”.

Poliţiştii au stabilit că mama băiatului a plecat de acasă de 4 zile şi nimeni nu ştie unde se află. Bărbatul a rămas cu doi copii şi, când şi-a dat seama că nu se poate descurca, a hotărât să renunţe la cel mai mic, de care, de altfel, a declarat deschis că „s-a săturat”.

C. MIRCEA

Articolul precedentMugur COZMANCIUC: “Guvernul PSD trebuie să demonstreze că există fonduri pentru mărirea salariilor, nu ne putem juca cu măsuri populiste”
Articolul următorPoliția mulţumeşte şoferilor care au „turnat”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.