Polițiștii locali din Piatra Neamț nu au dus lipsă de activitate în anul 2013. Aceștia au aplicat în decursul anului trecut nu mai puțin de 1.221 sancțiuni contravenționale dintre care 925 au fost amenzi a căror valoare a fost de 229.210 lei. Au fost legitimate 1.367 de persoane, s-au dat 926 de avertismente, s-au aplanat 171 de stări conflictuale și s-au rezolvat 294 de sesizări primite de la populație. Marea majoritate a amenzilor s-a dat pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice, pentru vagabondaj și pentru nerespectarea regimului rutier.

Pentru anul 2014, mai ales că vor avea un șef nou, în persoana lui Eugen Pancu, ce își va prelua funcția începând cu 20 ianuarie, polițiștii de la Poliția Locală Piatra Neamț își propun să se perfecționeze prin pregătire profesională de specialitate. Conform raportului de activitate pe anul 2013, raport înaintat conducerii Primăriei Piatra Neamț, Poliția Locală dorește să creeze condiții optime de siuranță publică și să vegheze la liniștea locuitorilor municipiului.

Mai mult, se dorește achiziționarea de armament și muniție pentru dotarea agenților Poliției Locale, achiziționarea de echipamente de serviciu și de protecție, dar și de mijloace de transport performante. Numărul de acțiuni în privința ordinii publice și a siguranței cetățenilor se va amplifica, iar numărul de acțiuni realizate în comun cu Poliția Municipiului Piatra Neamț și cu Jandarmeria se va mări considerabil în virtutea protocolului încheiat cu instituțiile în cauză, prin hotărâre de Consiliu Local în luna octombrie a anului trecut. De asemenea, polițiștii de la locală vor încerca să combată manifestările și faptele care aduc prejudicii patrimoniului local sau persoanelor precum și tot ceea ce ține de nerespectarea normelor privind construcțiile comerțul stradal sau de aspectele care afectează starea de curățenie și mediul înconjurător. (I.C.)

Articolul precedentFlorentin Pera rămâne tehnicianul HCM Roman
Articolul următor„Trebuie să avem îndrăzneală, să gândim în perspectivă”