aleho
pietricica turism

stefan primarelO ştire apărută de puţin timp pe site-urile presei centrale anunţa că fostul primar de Piatra-Neamţ ar fi făcut infarct după gratii, se simte foarte rău şi a slăbit 12 kilograme. Gheorghe Ştefan este încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, din luna octombrie 2014, când a primit mandat în dosarul Microsoft, alături de Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru.

„Am verificat ştirea şi nu se confirmă”, a declarat inspectorul principal Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. „Nu ştiu dacă a slăbit, că nu l-am cântărit şi nici dacă a făcut infarct mai demult. Eu am verificat pentru acum şi – repet – nu se confirmă”.

De când a fost arestat, pentru o şpagă de 4 milioane de euro dintr-un total al ”comisioanelor” de vreo 20 de milioane, Gheorghe Ştefan a încercat toate tipurile de acţiuni în instanţă care i-ar fi permis cercetarea sub alte forme de “măsuri preventive”. A cerut arest la domiciliu, eliberarea sub control judiciar şi eliberarea pe cauţiune. Absolut toate solicitările i-au fost respinse. În schimb, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, de trei ori până acum, solicitarea de prelungire a arestului preventiv, formulată de procurorii DNA. Şi este foarte posibil să urmeze a patra.