0:00

Poliţia a făcut razii prin baruri şi discoteci, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvând în vedere că barurile şi discotecile sunt locurile unde, de regulă, se încaieră „vitejii” la sfârşit de săptămână, conducerea IPJ Neamţ a dispus o serie de acţiuni în zona acestor „obiective”, în perioada 5-7 august. Iar în razii n-au fost angrenaţi doar poliţiştii de ordine publică, ci şi cei rutieri, dar şi ofiţerii de la combaterea criminalităţii economice, aşa încât constatările au fost pe mai multe paliere.

„În urma activităților desfășurate au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, majoritatea abaterilor constatate privind nerespectarea normelor de conviețuire socială, fapt pentru care au fost aplicate 77 de sancțiuni conform Legii 61/1991, în valoare de 11900 de lei”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Au mai fost constatate 42 de încălcări ale normelor privind legislația rutieră și 7 abateri la regimul economic, sancțiuni ce au cumulat amenzi în valoare de 16.575 de lei”.

Polițiștii au verificat şi modul în care patronii de localuri îşi asigură paza, constatând că, deşi există o lege care-i obligă să aibă sisteme de alarmă sau camere video pentru protecţia bunurile, dar şi personal specializat care să intervină în caz de scandal, există şi afacerişti care consideră aceste prevederi facultative. Şapte dintre ei au fost amendaţi pentru că nu s-au conformat prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. (C.M.)

Articolul precedentPremieră pentru învățământul nemțean: Andra Jitaru la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică
Articolul următorO femeie şi-a rupt piciorul pe Vârful Toaca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.