politia-insecticidPoliţişti din 20 de judeţe (între care şi Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) au acţionat, în perioada 5 octombrie – 10 noiembrie, pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

S-au efectuat verificări și controale la 300 de operatori economici care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri chimice periculoase.

“În urma acțiunii, au fost constatate 60 de infracțiuni, dintre care 39 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, 9 infracțiuni de trafic de substanțe toxice, prevăzute de Codul Penal, 11 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și o infracțiune la Legea 111/1996 privind desfășurarea în siguranță, reglementarea, autorizarea și controlul activităților nucleare. De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278.000 de lei, pentru alte nereguli constatate. Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 16.016 kg. și 95 de litri de substanțe periculoase, 1.300 de tablete de fosfură de aluminiu, substanță clasificată ca fiind foarte toxică și 3,3 kg. de mercur. Au mai fost identificate și repuse în circuitul legal aproximativ 1.757.232 de kg. și 1.206 de litri de deșeuri periculoase”, potrivit informării IGPR.

Celelalte judeţe vizate de controale au fost: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Vrancea. (ZCH NEWS; FOTO: IGPR)

Articolul precedentAutorul accidentului de la Cordun – prins şi arestat
Articolul următorMeci de infarct: Unic – Medicina Târgu Mureş 2-3
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.