0:00

POD TRICOLOR PESTE PRUT, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Miting la Chişinău

Un steag imens de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni. Inițiativa aparține organizațiilor unioniste și va avea loc sâmbătă, 6 iunie, la ora 14:00.

În amintirea Podurilor de flori din anii 1990, unioniștii se adună sâmbătă la Sculeni pentru a întinde un steag imens peste podul de la Prut. Participanții vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Adrian Păunescu și a întregii generații a Podurilor de Flori.  Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată”, a menționat Anatol Ursu, reprezentantul organizației „Tinerii Moldovei”, din Chișinău.

Persoanele din România care doresc să participe se întâlnesc la București, ora 05:00 în Piața Universității și în Iași, în fața Mitropoliei, la ora 12:30.

Reamintim că 25.000 de persoane au participat la Chișinău luna trecută la un miting pentru Unire desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. O manifestație de protest cu un număr similar de oameni va avea loc duminica aceasta, 7 iunie.

Articolul precedentFemeie însărcinată, atac de panică lângă casa în flăcări
Articolul următorMinor în stare de ebrietate, autor al unui accident rutier
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.