pompieri nouaO femeie însărcinată a făcut atac de panică, joi (4 iunie) după-amiază, după ce casa ei, situată în localitatea Tupilaţi, a luat foc. Vântul sufla cu putere, iar flăcările ameninţau să se extindă la o locuinţă vecină, situată la mai puţin de 4 metri, aşa încât, de frică, şi vecina a făcut atac de panică. Ambele femei au fost asistate de paramedicii SMURD, care le-au acordat îngrijirile necesare pentru a-şi reveni.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din Roman şi de voluntarii din comună, după o intervenţie care a durat două ore. Au ars acoperişul casei, confecţionat din astereală de lemn şi plăci de azbociment, bunurile din interior şi un stog de fân din curtea vecină. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum deteriorat.

În noaptea de joi spre vineri (4 spre 5 iunie), pompierii din Roman au intervenit la stingerea altui incendiu, izbucnit la o gospodărie din Săbăoani.

„La locul indicat s-au deplasat 10 subofiţeri cu trei autospeciale de stins incendii şi doi pompieri voluntari”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„La sosirea acestora, incendiul cuprindea o magazie, bunurile din interiorul acesteia şi un tractor. Vântul creştea pericolul ca locuinţa şi cele trei tractoare aflate în apropiere să fie cuprinse de flăcări”.

După o oră, militarii au reuşit să stingă focul şi au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unui conductor electric, care avea izolaţia deteriorată. Au magazia din lemn, acoperită cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, un tractor, un motocultor şi s-au deteriorat îngrăşămintele depozitate în magazie (aproximativ 300 kg de azotat de amoniu). (C. MIRCEA)