Cristian TomuletȚărăniștii nemțeni sunt supărați și susțin că, în Neamț, legea se aplică după bunul plac al președinților birourilor electorale de circumscripție. „Am depus contestații la Biroul Electoral Județean cu privire la completarea birourilor secțiilor de votare din teritoriu, pentru că ele se completează cu membri de la cele patru partide arhicunoscute, la care se adaugă, dacă trebuie, un partid – ori PMP ori unul dintre reprezentanții primilor patru. Se face o horă în toate secțiile de votare și ne așteptăm și la numărarea voturilor de către ei, pentru că asta fac reprezentanții din secțiile de votare”, a declarat Cristian Tomuleț, candidatul PNȚCD la Primăria Piatra Neamț.

Cristian Tomuleț susține că nu-l deranjează faptul că partidul pe care îl reprezintă nu are membri în secțiile de votare, ci că repartizarea s-a făcut după preferințe. „Eu am contestat faptul că nu se respectă legea: în fiecare localitate trebuie stabilită componența în funcție de candidaturile depuse și rămase definitive. În schimb, s-a luat după numărul de candidați la Consiliul Județean, ceea ce este ilegal. Legea scrie expres că se ia în calcul numărul candidaților la Consiliul Local din fiecare circumscripție, pentru că alegerile au loc, acum, în circumscripții: comunale, orășenești și municipale, nu sunt alegeri generale. Dau vina pe Biroul Electoral Central, care a dat o hotărâre interpretabilă, dar legea primează. Președinții birourilor de circumscripție trebuie să stabilească ordinea în care se trage la sorți, în baza căreia se completează birourile secțiilor de votare. Se pare că sunt toți într-o horă, de la centru până la ultima comună, și se urmărește și fraudarea alegerilor. Se revine la același lucru: nu contează cine și cu ce votează, ci cel care numără voturile”, a adăugat Cristian Tomuleț.

Întrebat dacă știe că, la Petricani, are un candidat care apare și pe listele UNPR, Cristian Tomuleț răspuns cu umor: „Știam acest lucru. Din păcate, mai sunt și oameni de genul acesta. Bine că nu apare pe cinci liste”.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentCAPITAL: Ştefan Vuza, Oskar pentru “Investiţia anului”
Articolul următorOlimpicele pietrence Sorina Avădanei şi Sabina Fîrţală, Bacalaureat trecut cu brio!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.