0:00

Cele două eleve din judeţul Neamț, care au susţinut sesiunea specială a Bacalaureatului, fiind olimpice, au trecut Maturitatea cu brio.

Olimpicele pietrence Sorina Avădanei şi Sabina Fîrţală, Bacalaureat trecut cu brio!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSabina Giorgiana Fîrţală, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, care a reprezentat cu succes România la Olimpiada Internațională de chimie ”Dmitri Mendeleev”, a fost declarată admisă cu media 9,83.

Ea a obţinut următoarele note: Limba Română (real) – 9,50, Matematică – 10, Chimie Anorganică – 10.

Sabina Giorgiana Fîrțală, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț, a adăugat în palmaresul personal, la începutul lunii mai, o medalie de bronz (alături de medalia de argint obținută anul trecut la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015), la Olimpiada Internațională de chimie “Dmitri Mendeleev”, desfăşurată la Moscova.

Olimpicele pietrence Sorina Avădanei şi Sabina Fîrţală, Bacalaureat trecut cu brio!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea de a doua absolventă, Sorina Diana Avădanei, de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, a fost declarată admisă la examenul de Bacalaureat, cu media 9,86.

Ea a obţinut următoarele note: Limba Română (uman) – 10, Istorie – 9,60, Geografie – 10, Competenţe digitale – nivel mediu (36).

Sorina Diana Avădanei este calificată direct în lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de geografie, ce se va desfășura la Beijing, în luna august.

Din totalul celor 235 de candidați prezenți la centrul de examinare, Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov, 160 au promovat, reprezentând 68,09 %. La această sesiune, doi candidați au obţinut media 10. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPNȚCD Neamț a contestat componența birourilor secțiilor de votare
Articolul următorLIGA A II-A: Agitaţie la Buzău * SC Bacău, din nou „piază rea” pentru Rapid
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.