0:00

PNL Neamț: Facturile la curent electric și gaze calculate greșit vor fi refăcute. Debranșările, interzise!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartidul Național Liberal și-a impus punctul de vedere în Coaliția de guvernare, iar soluțiile propuse în cazul facturilor majorate la energie au fost adoptate.

Guvernul Ciucă a emis o Ordonanță de Urgență prin care facturile la curent electric și gaze întocmite greșit, cu încălcarea legii plafonării și compensării, vor fi refăcute, recalculate corect și retrimise fără niciun fel de penalizări. Debranșările vor fi interzise pe perioada aplicării facilităților privind plafonarea și compensarea facturilor.

Cei care au plătit deja facturile greșit întocmite ar trebui ca, din momentul recalculării facturii, să primească banii înapoi în termen de cinci zile, dacă suma plătită pe factura eronată este mai mare de 100 de lei față de factura recalculată. Dacă diferența dintre factura întocmită greșit și cea recalculată este sub 100 de lei, această sumă se reduce din factură.

Prevederile instituite de guvern vor fi aplicate în cazul tuturor facturilor care au fost emise eronat, fie că sunt emise în noiembrie sau decembrie. Din datele ANPC, este vorba de un milion şi jumătate de facturi greșit întocmite.

Tot la propunerea PNL, Guvernul Ciucă a anunțat și promovarea unui nou pachet legislativ, prin care vor fi extinse prevederile legii plafonării și compensării.  Executivul are în vedere scăderea plafoanelor de consum și majorarea compensațiilor la facturile pentru curent electric și gaze.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentAcuzații incredibile. În arest preventiv pentru că a violat și agresat pe fiica iubitei sale
Articolul următorPiatra Neamț. Scandal sexual la un liceu. Doi elevi au reușit să dea de pământ cu imaginea educației nemțene!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.