Sunt mai puține îmbolnăviri de sezon, în ultima săptămână, dar pneumonia încă face ravagii printre nemțeni. Ultimele date indică faptul că a scăzut ușor numărul celor diagnosticați cu infecții respiratorii (aproape 2.600, față de 2.968 anterior), dar bolnavii cu pneumonie se mențin în număr mare, la fel cei cu forme severe de boală.

„În perioada 26 februarie-4 martie au fost raportate 786 cazuri de pneumonii, cu 195 de pacienți internați. Se remarcă o tendință de scădere față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 888 de îmbolnăviri cu 176 de pacienți internați. Ratele de incidență cele mai crescute pentru pneumonii se înregistrează la grupa de vârstă 0-1 an”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Gripa a afectat, până acum, 33 de nemțeni, iar săptămâna trecută au mai fost confirmate trei îmbolnăviri la pacienții internați în spital, doi infectați cu virusul gripal tip A și un pacient cu virus gripal tip B.Medicii atrag atenția că sezonul bolilor respiratorii nu s-a încheiat și recomandă prezentarea la medicul de familie de la primele semne de boală. (C.I.)

Articolul precedentBălăceală gratuită la Roman de 8 Martie
Articolul următorNemțenii încă depun la fisc formularul 600
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.