De frica amenzilor și a penalităților de întârziere, nemțenii continuă să depună formularele fiscale care i-au bulversat la începutul acestui an. Afluxul nu mai este atât de mare în ultima perioadă, după ce a fost prelungit termenul de depunere a formularului 600 până la data de 15 aprilie. La Administrația Finanțelor Publice Neamț au fost 630 de nemțeni care au depus în luna ianuarie formularul 600 prin care se declara venitul net realizat anul trecut și venitul net lunar estimat a se realiza în 2018 ori a normelor de venit, pentru calcularea contribuțiilor la sănătate și pensii.

„Ultimele date arată că în luna ianuarie s-au înregistrat 630 de formulare 600 depuse. Contribuabilii depun în continuare acest formular întrucât este valabil, termenul final fiind data de 15 aprilie 2018, dar acum se centralizează datele pe luna februarie. Se primesc și celelalte formulare care sunt preconizate a fi comasate, întrucât normativele care le reglementează nu au fost abrogate”, ne-a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al AFP Neamț.

Cei care depun formularul 600 sunt proprietarii care obțin bani din chirii, cei cu profesii libere (avocați, notari, artiști, persoane fizice ce obțin venituri din drepturi de autor), fermierii. Alte formulare care trebuie depuse în termen pentru a nu risca sancțiuni sunt cele privind declararea veniturilor realizate din străinătate, estimarea veniturilor pe acest an, direcționarea a 2% din impozitul anual și altele, care au termene de depunere inclusiv luna mai. Până atunci, se speră că va fi adoptat formularul unic ce cuprinde 7 declarații fiscale (declarațiile 200, 201, 220, 221, 600, 604 și 605) care reglementează veniturile obținute de diverse categorii și contribuțiile sociale datorate. „Din informațiile făcute publice până acum de reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, reiese că va fi reglementată și situația formularelor fiscale care s-au depus până acum”, a mai precizat oficialul AFP Neamț. (C.I.)

Articolul precedentPneumonia încă face ravagii printre nemțeni
Articolul următorFelicitări de 8 martie, Ziua femeii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.