pietricica turism

Pesedeul o început să dea plase la cetățeni. La propriu. Zilele astea în piață, oamenii partidului au oferit cu larghețe plăși inscripționate cu pesedeul doritorilor, simpatizanților și nehotărâților, numai că de data asta erau goale. Cei cu sprinteneală de manageri, recte vânzătorii de ciuperci, le-o găbjit repede și-o început să le folosească în actul de comerț, fără a aduce atingere imaginii partidului, aflat fără voie în postura de vândut ciuperci și nu de mâncat din ele. Așadar s-a luat plasă cu pesedeul, dar cu ciuperci în ele.

 Tot în campania asta, o seamă de șăfi de școli, numiți de actuala putere, dar și ceilanți care o vrut să rămâie pe scaun o cotizat. Cât și cum o dat fiecare nu este chiar foarte relevant, cât mai ales cine o strâns cotizația. Merge vorba că au fost episoade drăguțe cu strânsu banilor, iar unele chiar au fost înregistrate pentru posteritate, că nu-i de ici colea să dai banu la partid, bașca treaba asta lasă și oarece goluri prin oarece bugete. Suntem și noi curioși cam ce față o să faceți când o să vedeți cine o făcut teren pentru treaba asta.

 La Târgu de Toamnă din zilele astea un mamifer 4 x 4 cu tot cu dotările aferente, s-o suit cu puntea din față, adică copitele pe capota mașinii primarului de la noi, făcând-o de comandă. Evenimentul o relevat încă o dată că înțelegerile politice din ultima vreme o fost ignorate total de respectivu, bașca prezența la eveniment a domnului premare (să trăiți) s-o lăsat cu consecințe de tip casco, deloc agreabile pentru imaginea auto. Pe de altă parte ne gândim cam ce suspiciune de sabotaj s-ar fi invocat dacă mamiferu se suia pe mașinoiu junelui șăf de la pesedeu și pe deasupra și fără șosete …