0:00

Planetariul mobil  revine la Piatra Neamţ cu spectacolul „A, B, C, D, Eclipsele”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlanetariul mobil revine la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ în perioada 19-23 noiembrie. „Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri”, informează organizatorii.

Spectacolul științific „A, B, C, D, Eclipsele” își propune să suplinească lipsa unei educații astronomice adecvate în școli și să dărâme superstițiile legate de fenomenele cosmice cele mai comune. „Încă mai există printre adulți o fobie legată de eclipse, aspect care se transmite și la cei mici. E un lucru pe care vrem să îl eliminăm 100% prin știință. Vom trata cu prioritate și ciclul anotimpurilor, lucru care, de multe ori, le dă mari bătăi de cap profesorilor, dar și părinților, atunci când vor să le dea explicații coerente copiilor. Oricum, adulții au mari dificultăți în a explica de ce la noi, în emisfera nordică, e iarnă, iar în Australia, în emisfera sudică e vară”, a declarat Adrian Filpișan, coordonatorul principal al proiectului Planetariu Mobil Educațional.

Spectacolele se vor desfășura între orele 9:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 13 lei (prețul include și vizitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț. Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0758/365699, pe email-ul [email protected] sau cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBogdan Gavrilescu despre proiectele PMP la nivel local
Articolul următor„Cupa Centenarului” – turneu de fotbal pentru juniori la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.