0:00

Bogdan Gavrilescu (preşedinte PMP Neamţ) s-a declarat mulțumit de faptul că un proiect inițiat de organizaţia pe care o conduce este foarte aproape de a se materializa. Este vorba despre schimbarea totală a punctelor de colectare a deșeurilor menajere din municipiul Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PMP Neamț, vineri, 16 noiembrie.

Bogdan Gavrilescu despre proiectele PMP la nivel local, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este un proiect local, al administrației locale, un proiect la care muncesc din momentul în care am intrat în administrația locală. Acest proiect ține de rezolvarea problemei colectării selective a deșeurilor. Sunt bani din Fondul de mediu care pot fi accesați și pot fi utilizați doar în acest scop. Vor fi reduse punctele de colectare, de la 612 puncte la 419 puncte de colectare, prin desființarea a 93 de puncte de colectare, iar 100 vor fi relocate. Se va mări numărul de apartamente arondate unui punct de colectare acolo unde este posibil. Vor fi puncte de colectare simple, duble și triple, accesul se va face cu cardurile de acces în scara blocului. Sunt discuții, eu sper ca până la sfârșitul lunii să venim cu proiectul final al unui punct de colectare, acum se lucrează la partea de estetică. Trebuie aduse pubele noi, care să reușească să asigure necesarul pentru această colectare. Vom vedea care este cea mai bună variantă în ceea ce privește pubelele”, a spus Bogdan Gavrilescu.

În același context, președinta Organizației de Femei a PMP Neamț, Valentina Cârligeanu, a prezentat proiectele pe care OF PMP Neamț le va susține sau le va pune în practică în următoarea perioadă. Printre acestea se află și inițiativa de a colecta cărți și de a le dărui pietrenilor, proiect inititulat „Dăruiește o carte care ți-a plăcut”. (I.Ș.)

Articolul precedentACTUALIZARE L4 Politehnica Iaşi-Bradu Borca 7-1
Articolul următorPlanetariul mobil revine la Piatra Neamţ cu spectacolul „A, B, C, D, Eclipsele”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.