reclama autocenter

* Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, din nou, prelungirea arestării celor patru ”capi” ai afacerii Microsoft

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, prelungirea mandatelor de arestare a celor patru ”capi” ai afacerii Microsoft. Decizia vine la doar o zi după ce atât Pinalti, cât şi Niro au cerut înlocuirea arestului preventiv şi solicitările le-au fost respinse. Aşadar, se poate spune că primarul de Piatra Neamţ a ajuns la paritate: al treilea mandat de edil şef şi la al treilea mandat de arestare. Pentru o şpagă de 4 milioane de euro, din cele aproape 20 cât se spune că ar fi comisioanele din dosarul Microsoft, împărţite cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru (Niro) şi fostul ministru Gabriel Sandu.

Sentinţa de ieri poate fi contestată, ceea ce inculpaţii din dosar ştiu foarte bine, pentru că au mai trecut prin asta. De fiecare dată au atacat atât deciziile de arestare, cât şi cele de prelungire şi toţi au cerut, în diverse forme, eliberarea. Absolut toate solicitările le-au fost respinse, atitudine previzibilă a instanţei, în condiţiile în care orice clemenţă faţă de inculpaţi ar fi o lovitură la adresa procurorilor DNA care au instrumentat dosarul Microsoft. Şi care instrumentează, în continuare, dosarul EADS, foarte “strâns” de primul, atât de “strâns” încât şefa DNA spunea că se poate vorbi despre un singur dosar. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTraficantul de arme de la Bacău, asociat cu directorul ADRNE
Articolul următorGingașe frământări