Se agită apele în organizația damelor den pesedeu, mai cu seamă pe motiv de schimbări discutate între două metode de preparare a raței sârbești cu sirop de rostopască vișinie și muguri de bambus. Cică gingașa doamnă vice de la cejeu ar face obiectul unor munci  interne ale unor domni den partid, așa că pe cale consecință și ritual verificat, doamna s-o dus iute în orașul lui Vodă, la organizația mai mare a damelor den pesedeu ca să rezolve problema în sensul obținerii de garanții că termină mandatu la termen. Noi am mai zis că, domnii se agită la culoarea roșie, dar cine ne-o luat în seamă?!

Misia noastră descrisă prin fișa postului este să dăm din pană pe hârtie, după ce ascultăm duiumul de dume, șușanele și moșmande. Plus de asta, noi gândim în echipă, inclusiv cel den mijloc, care și beat fiind, tot își aduce aminte tabla înmulțirii. Acuma consecințele celor scrise de noi, uneori depășește previziunile cumătrului din dreapta cu perciunii până la gumari, care mereu ne zice că suntem cetiți și pe cant și pe dungă, dar nu ne zice că se face și șădinți de analiză, pentru deslușirea celor zise de noi, cam cum o fost ieri.

Ziceam mai zilele trecute că liberalii o început să se bășice la neuroni. Ei bine, e vorba să pună de-o șădință bățoasă undeva pe la târgu cu cetate, ca să fie siguri că ce se discută ajunge direct la șăfu pesedeului pă județ (sic!). E vorba să vină persoane interesate de viitoru partidului, mai cu seamă că, sunt încă păduri în picioare, se vor discuta direcțiile trasate de comitetu central din București, dar mai ales cum să facă cu cei din pedeleu, în condițiile în care, știm și noi, știu și ei, sunt pesediști care-și caută cu cerbicie strămoși liberali de pe vremea lui Cuza, unii chiar mai departe, pe vremea lui Vodă Ștefan. Sau cum ar zice cumătru, cât de tare să-și deschidă brațele pentru bulucu de membri.

Articolul precedentPINALTI – încă un mandat. De arestare!
Articolul următorUn succes pentru Chitic: E.ON suspendă executarea silită şi acceptă reeşalonarea