Pietreanul Costin Corfu, în vârstă de 18 ani, a cucerit premiul I la secţiunea grafică în cadrul ediţiei a III-a a Concursului Naţional de Arte Plastice “Nicolae Milord”, se precizează într-un comunicat de presă al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ. Tânărul este reprezentant al Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ  şi elev al Colegiului Naţional de Informatică. Costin Corfu este la prima participare la un concurs de anvergură şi consideră că datorează o parte a succesului său şi îndrumătorului de la curs, Radu Macavei.

“Am descoperit pasiunea pentru arta grafică, încă din gimnaziu, datorită unui prieten, căruia îi plăcea să deseneze. Desenul a reprezentat de atunci o parte din mine, parte pe care doresc să o perfecţionez. Venind la cursurile Şcolii Populare, mi-am investit energia în transformarea desenului din hobby în posibilul meu mod de viaţă şi asta îmi dă siguranţă că sunt pe drumul cel bun”, a declarat Costin Corfu.

Tânărul se pregăteşte pentru examenul de Bacalaureat, intenţionând să devină student al Facultăţii de Arte Plastice Iaşi, componentă a Universităţii de Arte “George Enescu”. Lucrarea premiată se intitulează “ILUZII”:

(ZCH NEWS; FOTO: Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ)