ploaieTrei pietoni au fost loviți de mașini, în ziua de 11 octombrie, în producerea accidentelor un rol important având și condițiile meteo, adică ploaia abundentă. Prima victimă a fost un bărbat de 45 de ani, care circula pe acostamentul DN 15 B și a fost accidentat de un autoturism, condus cu viteză, de un șofer de 46 de ani din Iași. Polițiștii au stabilit că nici în curbă conducătorul auto n-a redus viteza și din acest motiv a părăsit carosabilul ud și a dat peste pieton. Bărbatul rănit, diagnosticat cu politraumatism, a fost dus, inițial, la Spitalul Târgu Neamț și transferat apoi la Spitalul județean Piatra Neamț.

Tot un șofer din Iași, de astă dată unul de 38 de ani, a provocat un accident la Țibucani, unde a lovit un bărbat de 63 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Pietonul a fost proiectat pe asfalt și a suferit un traumatism cranio-cerebral acut. Ultimul accident s-a petrecut la Dumbrava Roșie, unde un bărbat de 77 de ani din Piatra-Neamț, care conducea un autoturism, a lovit o femeie de 43 de ani, care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni.

Pentru a evita evenimentele nedorite în trafic, mai ales că va continua să plouă, polițiștii le recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic și să ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să păstreeze distanța în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă”. (C.M.)

 

 

Articolul precedentLIGA NAŢIONALĂ: Corona Braşov – CSM Roman
Articolul următorBacău: Primarul a cerut evacuarea școlilor, de frica inundațiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.