Bacău: Primarul a cerut evacuarea școlilor, de frica inundațiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘcolile din Bacău sunt evacuate după ce Cosmin Necula, primarul Bacăului, a anunţat, miercuri, 12 octombrie, pe pagina sa de Facebook, că a luat această decizie ”pentru a evita orice situație cu potențial de risc pentru copii. „Vă anunţ că am luat decizia ca începând cu ora 11 toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău să fie evacuate. Toţi copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinţi să îşi ia copiii de la unităţile de învăţământ„, a scris primarul.

Bacău: Primarul a cerut evacuarea școlilor, de frica inundațiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce postarea a primit și reacții negative din partea celor care și-au făcut griji pentru elevii care ar putea fi scoși afară, în ploaie, edilul a revenit cu o altă precizare: „Vă rog să nu credeţi în zvonuri sau mesaje panicante. Datorită ploii care continuă să cadă, există riscul ca subsolurile şi curţile şcolilor să fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat această măsură cu caracter PREVENTIV„, a adăugat primarul.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bacău au precizat că decizia Primăriei Bacău a fost acceptată în împrejurările unui concurs național la care sunt prezenți majoritatea directorilor de școli. „Nu puteam să fim decât de acord pentru că directorii sunt la concurs, inspectorii sunt la concurs. Sigur reprezentanții primăriei știu mai bine ce se întâmplă în școală. Noi suntem cu toții blocați într-un centru de concurs. Nu se produce nicio neplăcere pentru părinți pentru că profesorii au rămas alături de copii, până când ne-am asigurat că fiecare copil ajunge în siguranță acasă, însoțit de părinte, în funcție de vârsta fiecăruia, sau nu. Deci, nu s-a întâmplat nimic cu copiii. Ne-am asigurat că totul este în regulă cu ei”, a declarat prof. Theodora Șotcan, inspector școlar general al ISJ Bacău.

Bacău se află sub atenționare de cod portocaliu de ploi, valabilă de marţi, de la ora 18 şi până miercuri la ora 20. (M.TEODOROF – sursa foto: Facebook)

Articolul precedentPietoni accidentați pe ploaie
Articolul următorProblemele romilor din Văleni II și circuitul informațiilor către autorități
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.