reclama autocenter

Caravana ONCOPREV ajunge marți, 16 noiembrie, în municipiul Piatra-Neamț. Femeile cu vârste între 25 și 64 de ani, care nu au mai fost consultate ginecologic gratuit – în screening – în ultimii 5 ani, nu au fost diagnosticate cu cancer de col uterin și nu au simptome sunt așteptate pentru recoltări începând cu ora 10. Cabinetul ginecologic mobil va fi amplasat pe esplanada din fața Casei de Cultură.

Femeile – asigurate sau nu în sistemul public de sănătate – se pot prezenta la consult cu buletinul și o copie după actul de identitate. Se recomandă ca pregătirea pentru recoltare să fie făcută la fel ca pentru orice consult ginecologic. Tinerele cu vârsta între 25 și 29 de ani trebuie să aibă testare Babeș Papanicolau și cele din categoria 30-64 ani să aibă testare HPV- Virus Papiloma Uman.

Proiectul ONCOPREV este derulat de Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași și Fundația Enable, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț și al Direcției de Asistență Socială. Scopul acestui proiect este de a preveni, prin depistare precoce și de a trata din timp femeile diagnosticate cu cancer de col uterin și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Caravana se desfășoară în toate cele 6 județe din Regiunea Nord-Est: Iași, Vaslui, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava.

C.I.

Articolul precedentDouă accidente cu şoferi beţi, unul a plonjat într-un râu
Articolul următorMamă şi fiica de 7 ani, intoxicate cu monoxid de carbon, salvate în ultima clipă