hot masini 02Un tânăr, de 22 de ani, din Piatra-Neamţ, a atras atenţia unei patrule de poliţie, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, în jurul orei 4, când se deplasa pe strada Mihai Viteazu, având în spate un rucsac.

„În urma efectuării controlului corporal şi al rucsacului pe care îl avea asupra lui, au fost găsite două staţii de emisie recepţie, o antenă, 3 pungi de cafea, un radiocasetofon auto cu CD, un parfum, o pereche de mănuşi textile, o şurubelniţă şi suma de 510 lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Din cercetările efectuate a rezultat că tânărul ar fi sustras aceste bunuri din 3 autoturisme în zona cartierului Dărmăneşti. Totodată, cercetările au fost extinse de polițiștii de investigații criminale, stabilindu-se că acesta ar fi bănuit de săvârșirea a mai multor furturi din auto, tentativă de furt din auto și distrugeri, infracțiuni comise în perioada octombrie-noiembrie 2015. Polițiștii au luat măsura reținerii tânărului, pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, tentativă de furt calificat din auto şi distrugere, urmând ca astăzi, 29 noiembrie, să fie prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă”.

Un alt tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Roznov, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de furt, după ce poliţiştii au stabilit că el este autorul mai multor spargeri de locuinţe, comise în perioadele 23 iulie-10 august şi 15-23 august 2015. Lucrurile pe care le-a furat au fost găsite în casa unui bărbat de 30 de ani din Borleşti, prieten cu hoţul. În acest caz ancheta continuă, pentru a se stabili întreaga „activitate” a infractorilor. (C. MIRCEA)