NEAMŢ: Peste 200 de brazi confiscaţi de la acelaşi şofer, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞtiind din experienţa anilor trecuţi că, în această perioadă, înfloresc afacerile cu brazi, poliţiştii au intensificat controalele în trafic, iar capturile din acest week-end le-au dat dreptate.

În seara de 27 noiembrie, agenţii de la postul din Bicaz Chei au oprit o autoutilitară, care circula pe DJ 127A şi era condusă de un bărbat, de 45 ani, din Iaşi. În maşină erau 77 de brăduţi nemarcaţi şi fără aviz de însoţire. Toţi au fost confiscaţi şi predaţi în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar şoferul a fost amendat.

În noaptea de 28 spre 29 noiembrie polițiștii de la posturile din Dămuc și Bicaz Chei au acționat împreună pentru combaterea delictelor silvice și au depistat pe DJ 127A o autoutilitară marca Mercedes care transporta 130 de brazi.

„Conducătorul auto, același care a fost sancționat în data de 27.11.2015, nu deținea documente de transport, iar pomii nu prezentau amprenta dispozitivului silvic,conform legii”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„S-a procedat la confiscarea celor 130 pomi de iarna, ce au fost predați în custodia Ocolului Silvic Bicaz precum și la sancționarea conducătorului auto cu amendă de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 171/2010”.

Tot în noaptea de 28 spre 29 noiembrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat un bărbat de 36 ani din Tarcău, în timp ce transporta pe DC 135, cu o autoutilitară cantitatea de 3,71 mc lemn rotund răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar lemnul a fost confiscat. (C. MIRCEA)

Articolul precedentZIUA NAŢIONALĂ: Spectacol extraodinar „Floricică de la Munte”
Articolul următorPIATRA-NEAMŢ: Spărgător de maşini prins cu prada în rucsac
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.