De ieri, 7 septembrie, Poliţia Locală Piatra-Neamţ a demarat o campanie de identificare a cerşetorilor şi a celor care consumă alcool în exces în spaţiul public, producând disconfort pentru restul populației.

Mai multe echipaje de ordine publică au fost implicate în această acțiune ce a vizat locurile cunoscute ca fiind frecventate de oameni ai străzii și de cerșetori veniți din alte localități, de cele mai multe ori însoțiți şi de copii: piețe, parcările supermarketurilor, zona centrală a municipiului Piatra Neamț.

„Șase persoane au fost depistate cerșind sau consumând alcool în locurile publice, acestea fiind legitimate, sancționate, avertizate și îndrumate spre localitățile de proveniență sau către centrul de cazare din cartierul Speranța. Încă de la primele ore ale dimineții, două persoane au fost îndepărtate și puse să facă curățenie în zona unei centrale termice dezafectate, unde își improvizaseră un adăpost pe care îl foloseau pe timp de noapte”, a declarat Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Acțiunea continuă astăzi și mâine, 8-9 septembrie, când au loc ceremonii religioase la toate lăcașurile de cult din oraș, de Sfânta Maria și Sfânta Ana.

A.C.

Articolul precedentNașterea Maicii Domnului. Tradiții de Sântămăria Mică
Articolul următorPercheziţii în Neamţ şi Iaşi într-un dosar de „delapidare cu combustibili”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.