0:00

19 stații GPL din Neamț închise în urma controalelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă tragedia de la Crededia, unde explozia de la o stație de GPL a cauzat moartea a cinci persoane și rănirea a alți peste 40, unii dintre ei în stare gravă, la nivel național au fost fost demarate controale la acest tip de stații de alimentare.

Un comunicat dat de Prefectura Neamț astăzi, 7 septembrie, arată că situația în județ nu este deloc roză. 19 stații care comercializează GPL au fost suspendate „din cauza lipsei sau expirării certificatelor de examinare pentru instalații în mediu potențial exploziv”. Au fost, de asemenea, date mai multe amenzi și avertismente. Și controalele nu s-au încheiat.

Comunicatul integral în care sunt prezentate toate stațiile închise îl puteți citi ingral mai jos.

„În perioada 29 August – 6 Septembrie, o echipă mixtă a efectuat controale la stațiile GPL (tip SKID) în baza O.M.A.I 133/2023 și O.P. nr. 235/2023.

Rezultatele controlului sunt următoarele:

* Un total de 31 de operatori economici au fost verificați.

* 8 mijloace de transport care transportă combustibil GPL au fost controlate în trafic.

Consecințe:

* 19 stații care comercializează GPL au activitatea suspendată. Dintre acestea:

  • 17 stații în localitățile Roman, Bârgăuani, Ion Creangă, Valea Ursului, Săbăoani, Doljești, Gherăești, Făurei, Poienari, Bira, Trifești, Secuieni și Horia din cauza lipsei sau expirării certificatelor de examinare pentru instalații în mediu potențial exploziv. Au fost dispuse măsuri cu termene de remediere.
  • 1 stație din Piatra Neamț penalizată pentru nerespectarea distanțelor față de clădirile învecinate – s-a dispus măsura opririi stației SKID și golirea acesteia
  • 1 stație din comuna Horia penalizată pentru nerespectarea distanțelor față de clădirile învecinate – s-a dispus măsura opririi stației SKID și golirea acesteia

* Au fost aplicate 29 sancțiuni dintre care 18 sunt avertismente și 11 amenzi.

* Stația GPL din comuna Horia a fost sancționată și pentru pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu.

* Două stații, una din Târgu Neamț și una din Crăcăoani nu au autorizație de construire, urmând a fi verificate și de reprezentantii celorlalte instituții.

În paralel am solicitat de la UAT-urile din județ toate documentele care au stat la baza autorizațiilor obținute de cele 81 de stații de distribuție a carburanților care își desfășoară activitatea pe raza județului Neamț.

Menționăm că misiunea de control continuă și sunt instituții care încă nu au finalizat controlul la unii dintre cei 31 de agenți economici”.

Z.C.

Articolul precedentCum alegi un casino live potrivit pentru tine? Sfaturi utile pentru a câștiga bani reali
Articolul următorNașterea Maicii Domnului. Tradiții de Sântămăria Mică
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.