Piatra-Neamţ: Opt blocuri ar putea fi reabilitate termic cu bani din PNRR, ZCH NEWS - sursa ta de informații500 de familii din Piatra-Neamţ ar putea beneficia de un program promovat de Primăria Piatra Neamț pentru reabilitarea termică a opt blocuri. Este vorba despre blocurile C2, C3 şi C4 din Piaţa Ştefan cel Mare, blocul nr. 18 din Piaţa 22 Decembrie, 120 de pe Progresului, G 6 de pe Grigore Ureche, P10 şi blocul 10 de pe Bulevardul Decebal, care înregistrează mari pierderi de căldură ce se reflectă în facturile furnizorilor de utilităţi.

Primăria Piatra-Neamţ încearcă să le introducă la finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), după ce, în şedinţa din 22 decembrie, consilierii locali au aprobat o primă fază a documentaţilor.

Judeţului Neamţ i-au fost repartizate prin PNRR 16 milioane de euro pentru renovarea energetică moderată sau aprofundată, respectiv 1,7 milioane de euro pentru apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale. Din aceşti bani încearcă şi Primăria Piatra-Neamţ să obţină fondurile necesare pentru acest proiect.

Anul acesta primăria pietreană a depus mai multe cereri pe PNRR pentru reabilitarea unor blocuri (detalii aici).

Angela Croitoru

Articolul precedentRecord termic național la Piatra Neamț – 11 grade C la ora 9.00
Articolul următor“Cadouri“ de Crăciun de la polițiști: amenzi de 150.000, în trei zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.