Piatra-Neamţ: Reabilitare termică a şapte blocuri prin PNRR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia publică din Piatra-Neamţ şi-a propus să reabiliteze termic mai multe blocuri din Mărăţei, Dărmăneşti şi alte cartiere cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). În acest sens, primarul Andrei Carabelea a convocat astăzi, 7 octombrie, o şedinţă de îndată a Consiliului Local, pentru obţinerea aprobării necesare înainte de depunerea cererilor de finanţare.

Caracterul de urgenţă al celor trei proiecte de reabilitare termică este dat de faptul că cererile urmează să fie depuse online pe platforma PNRR începând cu data de 10 octombrie, ora 10.00, până pe data de 23 octombrie, ora 24,00 şi finanţările se acordă pe principiul primul venit, primul servit.

Primăria încearcă să obţină aproape 9 milioane de euro finanţare pentru reabilitarea a 7 blocuri. În primul proiect este estimată o sumă de aproximativ 3 milioane de euro, fără TVA, (14,7 milioane de lei) pentru reabilitarea termică a blocurilor A1, strada Mihai Viteazul şi blocurilor G5 şi G1 de pe strada Grigore Ureche.

Pentru blocul nr. 12 de pe Bulevardul Dacia, prin cel de-al doilea proiect, suma ce va fi solicitată este estimată la 4 milioane de euro (puţin peste 20 de milioane de lei), iar pentru blocurile D9, D5 şi D13, de pe strada Progresului, cererea va fi făcută pe 1,9 milioane de euro, adică aproximativ 9,3 milioane de lei.

Executivul urmează să acopere din bugetul local toate cheltuielile neelegibile potrivit documentaţiei tehnico-economice şi a contractului de lucrări. Una dintre condiţiile esenţiale la acest tip de proiecte este ca 90% din alocarea totală să fie utilizată pentru lucrări de creştere a eficienţei energetice şi nu mai mult de 10% pentru consolidarea seismică.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘedință de urgență la Prefectura Neamț pe tema problemei cu apa la Roman
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamţ vrea panouri fotovoltaice pentru obţinerea de energie termică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.