Zeci de pietreni, majoritatea tineri, s-au adunat, duminică seară, 1 noiembrie, lângă zidul bisericii de pe platoul Curţii Domneşti, unde au încropit un mic altar în memoria victimelor din Clubul Colectiv. În tăcere, au aprins lumânări, şi-au făcut cruce şi au şoptit să-i ierte Dumnezeu pe cei plecaţi. Erau de la copii de 15 – 16 ani, ascultând rock în căşti, până la bunici de 65 – 70, cu toţii având acelaşi sentiment că s-a murit dintr-o neglijenţă „colectivă”, termenul nefiind deloc întâmplător folosit.

„Au greşit patronii, care au transformat la repezeală o hală industrială într-un club, dar au greşit şi cei care i-au lăsat să facă asta, nemaivorbind de omul acela sau de oamenii aceia care au montat artificiile în aşa fel încât să se ducă direct în buretele inflamabil. Dar, din păcate, n-au plătit nici unii din cei care au greşit, ci nişte oameni care n-au avut nicio vină, printre care şi doi pietreni de-ai noştri. Şi au plătit cu viaţa. De ce? Noi, aştia mulţi care plătim atâtea biruri vrem un răspuns de la autorităţile care nu şi-au făcut treaba”, a declarat o femeie trecută de 40 ani, mamă de rocker, după cum a mărturisit.

Cei mai tineri, îndeosebi fetele, prezente în număr mai mare decât băieţii, vorbeau cu greu, numai întrebaţi. Însă mesajul lor a fost scurt şi ferm: „În ţara asta de obicei nu se ia nicio măsură şi nimeni nu-şi face treaba până nu moare cineva. Acum a murit multă lume. Şi încă va mai muri. Am văzut astăzi că medicii au anunţat agravarea stării multora dintre răniţi. Am venit să aprindem lumânări, într-o acţiune colectivă, şi avem doar două dorinţe: morţii să doarmă liniştiţi, iar autorităţile să se trezească”. (C.MIRCEA)