PIATRA NEAMŢ: La un pas de tragedie, din cauza unei butelii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn incendiu, izbucnit duminică (25 octombrie) după-amiază la o casă din Ciritei i-a pus pe… jar pe pompierii din Piatra Neamţ, din cauza unei butelii de aragaz.

La locul indicat prin apel la 112 s-au deplasat 7 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de stins incendii, constatând că doi cetățeni acționau deja cu materiale de primă intervenție pentru localizarea incendiului ce se manifesta în bucătăria casei.

Pompierii au stins incendiul în scurt timp. În urma căruia au ars o ușă, tocul acesteia și s-au deteriorat o butelie, pereții, tavanul și ferestrele bucătăriei. Cauză probabilă a incendiului: scăpări de gaze combustibile.

„Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț recomandă: verificarea sigiilor, la cumpărarea buteliilor; se va verifica dacă există scăpări de gaze cu apă și săpun. Folosirea flăcării poate duce la explozii.; aragazul se aprinde în ordinea flacără și apoi gaz, pe principiul GAZ PE FOC; nu se amplasează butelia în apropierea surselor de încălzire; nu se folosesc sârme pentru racordarea furtunului la butelie sau aragaz, ci numai coliere care au această destinație; nu se transferă gazul dintr-o butelie în alta, decât în centre specializate pentru această operațiune. Atunci când simțiți miros de gaz, se oprește imediat alimentarea, se aerisește încăperea, fără a se aprinde becul, și se anunță o echipă specializată pentru verificare și remediere, dacă e cazul”, se precizează în comunicatul ISU Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Claudiu Stafie chemat la DNA! Are companie selectă: Ilie Sârbu şi Adriean Videanu!
Articolul următorFemeie dispărută, găsită de câinele Sav
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.