iasi ciinele sav
Iulian DAVID şi SAV

O femeie, de 74 ani, dispărută în noaptea de 22/23 octombrie, de la domiciliul din comuna Sireţel (Iaşi), a fost găsită de câinele poliţist Sav, într-o pădure de la limita cu judeţul Botoşani, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi.

Poliţiştii din Sireţel au fost sesizaţi, în dimineaţa de 23 octombrie, de un bărbat din localitate, că mama sa a plecat de acasă în noaptea de 22/23 octombrie şi nu a mai revenit.

“În urma sesizării, poliţiştii de la investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini  şi localnici au demarat de urgenţă căutările în pădurea din apropierea locuinţei femeii. De asemenea, la căutarea femeii a participat şi  câinele poliţist Sav, un ciobănesc german de 1,6  ani. Acesta a luat urma femeii şi a ghidat poliţistul conductor  prin pădure, la aproximativ 20 km de locul de unde plecase femeia. Eforturile depuse, au făcut ca la data de 25 octombrie, câinele şi poliţistul să găsească  femeia, întinsă la pământ, în pădurea din apropierea judeţului Botoşani”, se precizează în comunicatul citat.

IPJ Iaşi mai menţionează că a fost prima misiune a câinelui poliţist Sav, acesta participând timp de 5 luni la un stagiu de pregătire, împreună cu poliţistul conductor, la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” de la Sibiu.

Conductorul câinelui este agentul şef  de poliţie Iulian David, angajat în poliţie din anul 2000, în prezent desfăşurându-şi activitatea la Compartimentul de Investigare Tehnico-Ştiinţifică din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: La un pas de tragedie, din cauza unei butelii!
Articolul următorDIICOT: Percheziţii în trei judeţe! Prejudiciu de 500.000 €
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.