Artmark licitatie

Casa de Licitații Artmark (sau Galeriile Artmark) a însemnat la origine, în anul 2008, pasiunea a doi asociați, cunoscuți colecționari și iubitori de artă, potrivit prezentării de pe site-ul organizației. E vorba despre Radu Boroianu (regizor de teatru, fost și actual secretar de Stat în Ministerul Culturii, fost ambasador al României în Elveția), care a devenit primul președinte al Casei, și Alexandru Bâldea (avocat, profesor asociat de curs de marketing cultural la Secția de Istoria Artei a Facultății de Istorie). Evoluția de peste ani a însemnat o cifră de afaceri semnificativă pentru acest tip de activitate în România, alături de dezvoltarea unei fundații și a unui centru cultural. În prezent, președintele Fundației Centrul Cultural ArtSociety este Ruxandra Garofeanu, iar Dan Hăulică președinte de onoare.

Sâmbăta viitoare, la Central Plazza, începând cu ora 17, Artmark organizează în premieră pentru Piatra Neamț o altfel de expoziție de artă românească și europeană, conținând pictură, cărți rare, gravură și bijuterii de designer. Cornel Agăleanu, co-organizator din partea Clubului Rotary – Piatra Neamț 2005, el însuși promotor pasionat al artei românești, ne-a declarat: „Consider că este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. Operele expuse fac parte din loturile ce vor fi scoase la licitație, la București, luna aceasta. Este o ocazie unică pentru pietreni fiindcă, după licitație, cel mai probabil, vor intra în colecții particulare. Doresc să subliniez meritul pietreanului Constantin Prisecaru, responsabil regional pentru vânzări la Artmark, în organizarea expoziției.”

Licitațiile de la București vor avea loc marți, 19 noiembrie – Licitația de Alb-Negru & Licitația „România Iluministă – Primele Lumini”, respectiv joi, 21 noiembrie – Licitația de Valori Tradiționale & Licitația de Design. Detalii despre ora și locul licitațiilor, precum și condițiile de participare, pot fi obținute cu ocazia expoziției de la Piatra Neamț. (V. COSMA)