gradinita ocol 01În urmă cu 2 ani, înainte de începutul anului școlar 2013-2014, vă prezentam situația unei grădinițe de la marginea orașului Piatra-Neamț, care era nevoită să apeleze la lighene pentru a face față sezonului ploios.

De la acea vreme s-au schimbat două lucruri: lighenele și planurile de viitor. Dacă despre vasele în care se colectează apa de ploaie nu putem discuta prea mult, la capitolul planuri vă înștiințăm ceea ce ne-a înștiințat și Primăria Piatra-Neamț. Respectiv, lucrări de reparații la acoperișul Grădiniței Ocol, în valoare de 12.168 lei.

gradinita ocol 02Pe hârtie, lucrurile par rezolvate. În realitate, e frig, plouă, iar pardoseala din grădiniță nu se udă doar datorită inovatoarelor castroane, ulcele și lighene. De la directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 11, Carmen Asimine, unitate la care este arondată grădinița de la Ocol am aflat că lucrările de reparație a acoperișului nu au început, dar că banii au fost prinși în buget pentru 2015.

Nu sunt probleme peste tot. Mai plouă pe ici, pe colo. Ne descurcăm și noi cum putem. Am înțeles că se vor face reparații, însă nu știm când. Deocamdată, situația este la fel cum ați cunoscut-o și dv. în urmă cu doi ani”.

Dacă faptul că de ani de zile plouă într-o grădiniță nu este atât de grav pentru Primăria Piatra-Neamț, atunci ne întrebăm ce ar trebui să se întâmple ca acolo să se ducă un meșter să înlocuiască câteva țigle. Sau suma e prea mică pentru a merita efortul? Care era situaţia acum doi ani – AICI. (M. TEODOROF)

Articolul precedentACTUALIZARE Medic din Târgu Neamţ, decedat în accident rutier! FOTOGRAFII
Articolul următorComercianţi certaţi cu igiena! Amenzi de 10.200 lei în Bacău!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.