carne galantarDirecțiile sanitar-veterinare din întreaga ţară au derulat, luna trecută, activități de control în unitățile din industria agroalimentară.

Au fost controlate unităţile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare – alimentare, semințe, legume fructe, se menţionează într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Nereguli

S-au efectuat 7.077 controale, fiind acordate 88 avertismente, precum și 58 amenzi în cuantum de 115.600 lei. Au fost constatate o serie de neconformități cum ar fi cele:

* privind respectarea regulilor de igienă (depozitare, spații, acțiuni DDD, ustensile, utilaje, autocontrol, manipulare, substanțe dezinfecție veselă, sursă apă, iluminat, paviment, vestiar, infiltrații, vecinătăți produse);

* legate de produse (etichetare, buletine analiză, ambalare, neconforme);

* documentare (documente, trasabilitate)

* privind personalul (examene medicale, fișe aptitudini)

* altele (înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, comercializare).

Amenzi în Bacău şi Botoşani

Bacău: 10.200 lei – neîntreținerea spațiilor, comercializare în spații neaprobate, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;

Botoșani: 600 lei – spații neigienizate.

Comunicatul ANSVSA nu relevă nereguli în judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Pentru alte judeţe, lecturaţi AICI.

De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Grădiniță la care reparaţiile nu au învins ploaia! De doi ani…
Articolul următorCaz sensibil: copil de 8 ani susţine că a fost violat de altul de 10 ani! Declaraţii contradictorii ale autorităţilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.