dgaspc 02Un caz sensibil este în atenţia autorităţilor, care se cam contrazic în declaraţii: un copil de 8 ani din Borca susţine că a fost violat de un alt băiat de 10 ani, ba chiar de doi. Al doilea având şi el tot cam 8-9 ani. Personalul Spitalului Bicaz, unde a fost dus micul pacient şi diagnosticat cu o colică abdominală, a anunţat şi Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. După primele verificări au apărut şi comunicatele oficiale.

În cel al DGASPC nu corespund vârstele copiilor, dar aceasta este cea mai mică problemă: “Am fost sesizați de către conducerea Spitalului Bicaz despre faptul că un copil de 7 ani a acuzat luni, 5 octombrie, că ar fi fost agresat sexual de alți doi copii, unul de 8 ani și celălalt de 10 ani. Din primele cercetari și din cauza vârstei presupușilor agresori se pare că nu ar fi vorba despre un abuz sexual, ci despre jocuri cu tentă sexuală, dar cazul este în acest moment în lucru. Astăzi, s-a deplasat un specialist de la Serviciul Abuz din cadrul DGASPC Neamț la Bicaz pentru a asista la audierea atât a victimei, cât și a agresorilor, dar și pentru a fi prezent la cercetările demarate de către poliție în acest caz”.

Cercetările demarate de poliţie au inclus şi examinarea copilului de către un medic legist, care a conchis că băiatul nu are niciun fel de urme de agresiune sexuală. Mai mult, s-a stabilit că băieţelul se întorcea de la magazin când s-a întâlnit cu un grup de copii ceva mai mari, iar doi dintre ei l-au şicanat, l-au îmbrâncit şi l-au lovit.

“S-a întocmit un dosar penal în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar cercetările sunt în desfăşurare”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. (C. MIRCEA)

Articolul precedentComercianţi certaţi cu igiena! Amenzi de 10.200 lei în Bacău!
Articolul următorAtac la site-urile Poliţiei? Paginile de internet – în pană de certificat de securitate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.