ACTUALIZARE: Daniel Harpa, primar Târgu Neamţ: „O veste care ne-a îndurerat pe toți. O mare pierdere pentru orașul noștru, o mare pierdere pentru spitalul nostru. Nici nu am cuvinte să exprim regretul. Un om de o desăvârșită conduită morală și profesională. Transmit condoleanțe familiei și rudelor”.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Dr. primar cardiolog Alexandru Sava a decedat, în această (6 octombrie) după-amiază, într-un grav accident de circulație ce a avut loc în apropierea Schitului Sf. Mina din Târgu-Neamț.

Autoturismul în care se afla dr. Sava a fost acroșat de o altă maşină, care circula spre Iași.

Conform declarațiilor martorilor, inclusiv a șoferului celuilalt autoturism, dr. Sava a întors mașina fără să se asigure.

Din cele trei persoane din BMW-ul de care s-a lovit mașina medicului a fost rănită doar o femeie, mătuşa şoferului. Din păcate, doctorul Sava a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

„Când am ajuns la locul intervenţiei, cele 3 persoane din BMW erau deja evacuate fiind în grija echipajului de prim-ajutor, iar la celălalt autoturism am acționat pentru descarcerarea conducătorului auto”, a declarat colonelul Dumitru Gavrilescu, şeful Detaşamentului de pompieri Târgu Neamţ.

Șoferul autoturismului BMW , un tânăr de 28 de ani din judeţul Mureş, ne-a declarat: „Mergeam spre Iași și mi-a intrat în față. L-am lovit în lateral. A vrut să întoarcă mașina”.

Dr. Tudorel Axinia, fostul manager al Spitalului Târgu-Neamț și coleg cu dr. Alexandru Sava ne-a declarat șocat: „Este doliu în lumea medicală din Târgu-Neamț. Nu am cuvinte”.

Doctorul Alexandru Sava avea 59 de ani. (C.T. STURZU)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Apa se opreşte şi pe strada Ion Roată!
Articolul următorPIATRA NEAMŢ: Grădiniță la care reparaţiile nu au învins ploaia! De doi ani…
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.