0:00

Piatra-Neamț – ceremonie în deschiderea Olimpiadei Naționale „Tinerii dezbat”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMunicipiul Piatra-Neamț este gazda Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, ce se va desfășura în perioada 11-17 iulie. Competiția a debutat astăzi cu o festivitate în care gazdele au felicitat pe cei 291 de elevi din țară calificați și pe profesorii lor. În lotul care va reprezenta județul Neamț sunt 4 echipe a câte trei elevi de la Colegiul Național de Informatică, de la Colegiul Național „Petru Rareș” și de la Colegiul Național „Roman Vodă”.

Piatra-Neamț – ceremonie în deschiderea Olimpiadei Naționale „Tinerii dezbat”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCeremonia a fost găzduită în sala „Calistrat Hogaș” de la Consiliul Județean, unde oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare.

După intonarea imnului de stat, reprezentanții autorităților implicate în organizare și gazdele – Inspectoratul Școlar Neamț, Ministerul Educației, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra-Neamț – au vorbit despre importanța dezbaterilor în viața de zi cu zi și au urat succes elevilor.

Festivitatea s-a încheiat cu un moment muzical susținut de elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner”.

Piatra-Neamț – ceremonie în deschiderea Olimpiadei Naționale „Tinerii dezbat”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa ediția 2022 participă echipele formate din câte 3 elevi la ambele secțiuni, începători și avansați, în concursul care începe mâine.

Finala la cele două secțiuni va avea loc sâmbătă, 16 iulie, urmată de festivitatea de premiere care încheie olimpiada „Tinerii dezbat”, găzduită din anul 2017 de municipiul Piatra-Neamț.

C.I.

Articolul precedentDoi tineri au golit de motorină două utilaje agricole și l-au atacat pe proprietar
Articolul următorO autospecială de 10.000 de litri completează dotarea ISU Neamţ