0:00

O autospecială de 10.000 de litri completează dotarea ISU Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa sfârşitul săptămânii trecute, în parcul auto al ISU Neamţ a intrat o nouă autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri. Aceasta este   destinată intervenției pentru stingerea incendiilor ce necesită cantități însemnate de apă. Noua autospecială permite deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit deplasarea acesteia şi pe terenuri accidentate, iar cabina dublă are 6 locuri pentru transportul personalului propriu. Un alt câştig este faptul că poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune: lacuri, acumulări de apă, râuri, lucru foarte important atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

O autospecială de 10.000 de litri completează dotarea ISU Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutospeciala a fost achiziționată prin proiectul VIZIUNE 2020, Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) și este una din totalul celor 200 care vor fi achiziționate în cadrul acestui proiect în întreaga ţară.

Reînnoirea parcului auto este o necesitate, în condiţiile în care, la nivel naţional, jumătate dintre autospeciale au o vechime mai mare de 10 ani.

A.C.

Articolul precedentPiatra-Neamț – ceremonie în deschiderea Olimpiadei Naționale „Tinerii dezbat”
Articolul următorMasă rotundă de Ziua Inspecţiei Muncii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.